2006-12-13

Ätbara spel

Ännu ett kapitel har lagts till vetenskapen ätbara spel. Någon som heter Julia har bakat en pepparkaksversion av Carcassonne. Ett härligt initiativ tycker vi på spelarkitektur.

Äta och spela har fler kopplingar än vad som med ens är uppenbart. Företaget knowledge in a nutchell har gjort ett allvarligt försök att suktandet efter kunskap åka parallellslalom med sockersuget. Jag måste erkänna att deras slogan "America's answer to the fortune cookie" inte dra med mig i fördärvet. Spelet som utlovas verkar inte heller vara mycket till spel -- snarare ett konversationsunderlag för kafferepet.

Sedan har vi Eat It - the snacks & sweets trivia game. Flavourtexten utlovar smaklökssensationer men vid närmare inspektion av regelhäftet så kommer gottesuget inte att tillgodoses. Triviaspel gör mig rent generellt lite illamående.

En utav mina favoriter blir onekligen rysk chokladroulette. En strålande idé. Nackhåren och smaklökarna dansar masurka på bordskanten. Jag vill ha både chillin och alla chokladpatronerna! Missa inte heller deras Candy Grabber. En gammal kär klassiker som lika väl kan lastas med dagens lunch som med sirlig konfekt.

Murder Mystery Dinner Parties är en annan spelaktivetet som jag personligen skulle hänge mig åt. Det enda som stör mig är att maten kanske kan vara förgiftad.

Spel som jag gärna skulle se ätbara är:
  1. Joust. Grillade strutsfåglar på lans.
  2. Niagara. Tillagad av i pannkaka, köttfärs och glass.
  3. Settlers jubileumsutgåva som smörgåstårta.
smörgåskrasse, lax och kaviar

Smaklig spis

Ola

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Ola Janson sa...

Jag blev lite spammad. Samtidigt som det är irriterande så kan jag inte hjälpa att bli lite smickrad. Dom valde just min blogg för sina nesliga angrepp. Härligt.

Ola

ion sa...

Det blir nog ingen smörgåstårta, men vi blev rätt inspirerade att göra ett vanligt settlers i pepparkaka. Det blir nog istället för årets hus. Tack för tipset!

Annars är väl How to Host a Murder originalet till Murder Mystery Dinner Parties? Väl? I vilket fall är nog det vad jag föredrar, fin middag, snygga drinkar och härlig tjugotalsstämning.

Krämer sa...

Carcassonne verkar hålla sig väl framme i den ludo-gastronomiska trenden. På spelmässan i Essen kunde man ju redan 2005 köpa gele-meeplar i olika färger.

Krämer sa...

Carcassonne är minsann väl framma vad det gäller det gastro-ludiska. Redan på Essen2005 fanns det ju gele-meeplar att köpa i olika färger. Mums!

Jimmy sa...

Hej!

Vi har nyligen slaget upp portarna till ett nytt svenskt brädspels community. Kanske du vill bidra med lite brädspels/rollspels nyheter till siten?

kontakta oss isåfall via www.bradspel.net

MVH
Jimmy